multisitenetwork design 2 actual

Komma d.o.o. u svojoj širokoj ponudi usluga nudi i korporativni VPN sustav. Ukoliko s time niste upoznati, eto malo ponavljanja gradiva.

VPN mreža je privatna mreža neke kompanije koja se osim na lokalnom području (lokaciji), širi i na ostale dislocirane lokacije koristeći javnu infrastrukturu, tj. neku javnu mrežu kao što su Internet mreže koje nam pružaju pružatelji ISP usluga poput T-com, VipNet, Metronet-a itd. Omogućava računalima na našoj lokalnoj mreži npr. U Varaždinu da šalju i primaju podatke putem javnih mreža npr. u Split ali na način kao da su lokalno spojena na našoj mreži u Varaždinu.

Benefit takvih konekcija je u tome da i dalje zadržavamo sve funkcionalnosti lokalne mreže, njenu sigurnost te pravila upravljanja sustavom. VPN veza se kreira uspostavljanjem virtualne „point-to-point“ konekcije kroz npr. dedicirane veze, protokole za virtualno tuneliranje te enkripcijom prometa. VPN veze su osigurane najmodernijim sustavima za sigurnost tako da možemo reći da su gotovo neprobojne te sigurne od hakerskih napada. VPN sustave po našem iskustvu do sada najviše koriste bankari te poduzeća koja imaju mnogo dislociranih lokacija kao što su maloprodajni lanci te osiguravatelji. Ukoliko i vaša tvrtka ili obrt ima potrebu za VPN sustavom kako bi povezali nekoliko geolokacijski odvojenih lokacija u jednu privatnu mrežu, obratite nam se sa potpunim povjerenjem.

Primjeri korištenja VPN-a:

  • Za povezivanje blagajni u maloprodajnim dućanima na centralnu bazu podataka kako bi se izmjenili podaci
  • Za povezivanje fiksnih telefona sa odvojenih lokacija sa centralnom lokacijom sa IP PBX telefonskom centralom
  • Za pristup videonadzoru (kamerama i snimačima) sa udaljene lokacije
  • Za pristup računalu ili računalima sa udaljene lokacije
  • ...

Pošaljite nam upit ili zatražite ponudu.